Zoeken naar een dealer

Simpelweg de eerste vier cijfers van uw postcode invullen en wij tonen u een dealer bij u in de buurt.

De uitdagingen van strategische beveiliging

24/7 veiligheid

Bedrijven en organisaties moeten goed nadenken over hun strategische beveiliging. Juist nu. Vrijheid is gewenst, we willen graag een open werkomgeving, maar dan moet de beveiliging goed zijn geregeld. Door het nieuwe werken is personeel op verschillende tijdstippen gedurende misschien wel 24 uur per dag, zeven dagen per week, in het gebouw. Dan is het zaak daar de autorisatie om het pand of object te kunnen betreden, op af te stemmen.

We kunnen twee de belangrijke termen Safety en Security onderscheiden. Safety heeft betrekking op het niet-intentioneel falen. Zoals een buschauffeur die in slaap valt. Dat was hij ongetwijfeld niet van plan toen hij achter het stuur ging zitten. Security daarentegen heeft betrekking op het bewust schade aanrichten voor eigen gewin. Denk aan criminaliteit, fraude en terrorisme.

Vooral terrorisme is momenteel een hot item. De aanslagen op luchthaven Zaventem in Brussel liggen vers in het geheugen. Hoe hadden die voorkomen kunnen worden? Het is belangrijk dat organisaties en technologieën samenwerken om data uit te wisselen. Zodat je weet wie je vijand is. Dat kan een terrorist zijn maar ook een dief. Digitale oplossing helpen ons hier steeds beter tegen op te treden. Er zijn camera’s die gezichten herkennen. Onder meer het Kyocera Stadion van ADO Den Haag maakt daar gebruik van. Zo worden ongewenste personen direct gedetermineerd. Op Schiphol hangen vijfduizend camera’s die zijn uitgerust met software om gezichten te herkennen. Van alle passagiers worden de camerabeelden gecheckt en als degene voorkomt in een database wordt hij beter gecheckt en in de gaten gehouden bij de douane. Een ontwikkeling die niet door iedereen wordt toegejuicht; het kan immers een inbreuk op de privacy zijn vooral als de database, ook van onschuldige mensen, op straat zou komen te liggen. Mensen verwachten enerzijds steeds meer van de overheid op het gebied van veiligheid en beveiliging. Anderzijds willen ze privacy houden en hun bewegingsvrijheid niet laten inperken.

 

 

Digitale sluitsystemen

Bedrijven kunnen nog een flinke slag maken op het gebied van beveiliging. Om zowel het werkgemak als de veiligheid te waarborgen is het nog beter om fysiek te beveiligen.  Je kunt alle sluitmedia zoals sleutels en transponderkaarten vanaf een punt samen organiseren en beheren.

Dat het toepassen van digitale sluitsystemen in Europa groeit is logisch. Organisaties wensen zelf de controle en vrijheid van toegang. Middels internetbased management software kan men makkelijk en direct autorisaties wijzigen. Mensen die toegang tot het gebouw en bepaalde ruimtes hebben, bezitten een transponder. En mocht deze onverhoopt verdwijnen, dan kan de toegang van die transponder eenvoudig worden geweigerd, zonder nieuwe cilinders aan te schaffen. Men vervangt steeds vaker in een handomdraai mechanische sluitsystemen voor digitale cilinders of beslag. De programmering is high secure en eenvoudig: data on card of draadloos online via IP”.